ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
En vecka på Andros i april. Del 2. |
DAG 4 Söndag 8/4 Middag intar vi på samma ställe som dag ett. Det blir Grekisk sallad, saganaki, calamares, grillad fläskkotlett (modell jättestor) 1kg rött vin och notan landade på 29€. Maten är väldigt god och de är väldigt trevliga. Lite goda kakor inhandlades i bageriet som tillbehör till kaffet
på uteplatsen. DAG 5 Måndag 9/4 Vi säger att vi är från Sverige och då lyfter den ene herren händerna i luften och ropar Olof Palme och ser lycklig ut. Nu är de igång båda de äldre herrarna och pratar oavbrutet på grekiska och kyparen gör vad han kan för att försöka översätta. Det är inte helt lätt. När herrarna går tar de oss i hand vi gör allt för att tacka för deras gästvänlighet. Vi går hem för vår middagslur i regnet. Det är mörkt, regnigt och blåsigt denna kväll. Vi promenerar ner till andra sidan av Chora där vi åt lunch dag 1. Vi beställer in sallad med lokal ost, kokta bönor och grillad fisk och 1kg rosé. Notan hamnar på 29€. Vi blir bjudna på inlagd pomerans och någon annan frukt vi inte riktigt vet vad det är. Innan vi går hemåt får vi dessutom varm raki med honung som smakar så gott.
Nu var det bara att gå hem för att packa. Vi skall lämna Andros med färjan som går kl.10.15 imorgon. Kery har bevakat alla nyheter och ringt sina kontakter under hela vår vistelse för att se hur det blir med färjestrejken. Nu vet vi att det kommer att vara strejk tisdag och onsdag. Trots det går det en färja imorgon och den skall vi åka med. DAG 6 Tisdag 10/4 Väl framme i Rafina går vi upp mot stan för att leta reda på hotell Coralli som vi blivit tipsade om här på Kalimera. Det ser stängt ut på håll. Vi ser då ett annat hotell som vi inte hört talas om Nyfikna som vi är går vi dit för att kolla läget. Det heter hotel Akth och hör ihop med Café La Côte. De tar 50€ för ett dubbelrum, 60€ med frukost. Vi får nyckeln till rum nummer 7 som visar sig vara ett trebäddsrum och lite större än dubbelrummen. Nyrenoverade badrum annars lite slitet men rent. Utsikten är mot hamnen. Vi tar rummet och går ut för att leta efter ett lunchställe då passerar vi hotel Coralli som vi nu ser har öppet. Vi går över torget och tar in höger på gatan ovanför. Där hittar vi Estiatopio, en liten restaurang med blekta dukar och sparsam inredning men något säger oss att där skall vi gå in. Vi blir varmt välkomnade med tsipouro och tilltugg. När vi sitter och läser menyn frågar de om vi vill komma och se den mat de lagat idag. Äntligen, det är precis så vi vill ha det. Beställningen bestod av Grekisk sallad, saganaki, gratinerad aubergine med köttfärs, briam och 1kg rött vin. Notan landade på 31€. Vi blev bjudna på lite sötsaker efter maten. Auberginen var så god. Vi avrundade lunchen med kaffe på Café La Côte. Efter detta var det dags för den obligatiriska eftermiddags sömnen. Middag åt vi på en taverna nere i hamnen. Ruccola sallad med balsamvinäger, parmesan och russin, saganaki, räkor sakanaki, pasta med räkor och 1kg rött vin. Notan hamnade på 38€. Vi letade upp en liten mysig bar vid sidan av torget och avslutade kvällen med en god Irish Coffe. Nu var det dag att packa igen för nästa dag är det dags att vända hem mot Göteborg igen. DAG 7 Onsdag 11/4 Tiden går fort när man är lycklig, vips så var denna "bonus" resa till ända. Andros var väldigt vackert och människorna väldigt trevliga. Det känns som om krisen inte riktigt nått denna välbeställda ö ännu. Andros är en ganska stor ö men känns ändå liten på något sätt. Vi gjorde en bedömning på att vi kanske såg 15 turister på ön och att det säkert är väldigt annorlunda under högsäsong. Det fanns inte så många tavernor men desto fler caféer. Vi njöt av lugnet. Boendet på Anemomiloi var perfekt, riktig hemma känsla. Hälsningar Katarina (KR) & Bosse
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |