ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Resa till Cesme i Turkiet & Chios i Grekland. Del 1. |
Det här resebrevet avviker lite från andra resebrev på forumet eftersom det var en resa till två grannländer Turkiet-Grekland. Det var vår första resa med Turkietresor. Söndagen den 6 september Kvällen avrundades på Deniz Restaurant där vi
åt Turkiets förmodligen bästa sallad, än idag vattnas
det i munnen. Restaurangen ligger längs hamnpromenaden mittemot platsen
där utflyktsbåtar väntar på resenärer.
Anders tog den goda fisken sea-bream.
Jag njöt av de goda lammkotletterna.
Vi var bjudna på den här desserten. Till vänster ser man mastixpudding. Mastixträd växer endast på Chios och då måste turkarna exportera mastix troligtvis därifrån. |
Måndagen den 7 september
Vi fick den godaste lamm vi någonsin ätit, ja, verkligen någonsin. Till lammet tog vi Efez öl och det smakade utmärkt.
Den underbara banana-split desserten.
Tisdagen den 8 september
Hamn i Chios stad.
En gammal kyrka.
Parken mitt i staden.
Restaurang Delfinia vid strandpromenaden. Vi frågade grekerna var vi kan äta stadens godaste lunch. Vi fick att välja bland tre restauranger. Valet gick till Delfinia restaurangen där vi beställde flera meze-rätter och det visade sig att de var himmelskt goda. Det enda som saknades var et Mythos som vi tycker om. Vi tog i stället husets vin och det var gott. Mätta men ledsna att tiden gick så fort tog vi vägen tillbaka till hamnen för att återvända till Cesme. På kvällen var det en fest med mat och dans på hotellet. Någon vann åt oss en liten prydnadssak som föreställer Cesme stad på en liten toffel tillverkad av keramik.
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |