ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Öluff till stora och små öar. Del 5. Kea och Aten. |
Kythnos transferFörsta transferdagen, torsdag Biffsteken på "vår" taverna längst bort till höger, smakade enligt förväntan gott. Lite fika fick vi och en virre sedan den goda sömnen. Andra transferdagen, fredag KeaDet var en besvikelse i förstone, Korissia är mer lik en tråkig förort till Athen än en by på en ö. Men när vi väl kom bort från Korissia, så var det en mycket charmig och trevlig ö. Mycket genuint och många härliga badvikar runt ön. Inte alls turistanpassat, det var mest för inhemska besökare, informationen till utländska besökare lämnade mycket övrigt att önska!
Första dagen, fredag Lite siesta och sedan koll efter moppeuthyrare det var det ont om (två), i och för sig mer än lediga moppar, det fanns inga lediga, vilket elände. Dessutom verkar uthyrarna vara väldigt spartanska minst sagt. Resans sämsta äte på Aporthiki längs piren, PA hade sett rekommendationer på nätet för den. Men det var en engelsman som hade rekommenderat den, vilket kanske förklarade saken. Vi sov mycket gott i det svala rummet med de något mjuka sängarna, men de tog upp hela kroppstyngden på ett förvånansvärt bra sätt. Andra dagen, lördag På kvällen åt vi på en av de andra tavernorna längs piren (inte Aporthiki) och det smakade alldeles utmärkt, lamm i ugn och auberginer med bacon och ost, det var en höjdare. På vägen hem köpte vi lite brulépudding i bageriet, den satt fint tillsammans med kaffet och virren. Lite för sängen och sedan mötte oss sängen på halva vägen. |
Tredje dagen, söndag För lunch gick vi tillbaka mot stora vägen och taverna Eneea, där åt vi mycket gott, lite lyxigare taverna, nötkalops med potatismos (första gången PA fick potmos i grekland någonsin) och kyckling med pasta och sås. Kycklingen var en ungtupp mycket mör och smakrik, 30 € med tre öl och sallad. Därefter lite mer sol och bad, sedan promenad tillbaka till Korissia. Slummern i det svala rummet, satt fint. Vi var fortfarande mätta efter vår något sena lunch, så vi gjorde stan vilket gick ganska snabbt, vi åt bara en lätt måltid på Akri, lite sallad och auberginer. Vi fick med oss lite Brulépudding till sängfösaren, gott som vanligt. Fjärde dagen, måndag Vi fortsatte till Pissesviken (inte alls som namnet antyder) mycket fin strand med taverna Akroyiali närmast vägen. Där hade vi en som vanligt härlig lunch på Keftedes, sallad och något mer. I Pissesviken fanns det en del "rooms to let" och en camping. Hemvägen var vacker med en fin vy över Pisses och över de gröna delarna av ön. Middag uppe i Choran på tavernan mittemot borgmästarens residens, vacker utsikt och maten som vanligt mycket god, lamm i ugn och moussaka. Ingen brulépudding men väl lite virre och sedan kom den goda sömnen till oss i det svala rummet.
Avresedagen, tisdag Vi vände åter mot Ag Irini där vi solade och badade, Ingrid trampade på en död sjöborre fick några korta svarta märken, men inte så ont och ingen svullnad. Därefter avnjöt vi resans dyraste lunch på Eneea, Fangri (fisk), lite patates och några öl, till det facila priset av 63 €. Men det var mycket gott och fisk är dyrt i grekland. Hem och packa, avresa med Macedon kl 16:30. Nyttig information AtenBlev resan största positiva överraskning, dels p.g.a. det fina boende som vi fick, men höjdpunkten var dagen på klipporna vid Vouliagmeni, helt underbart, vilket härligt och rent vatten inne i stan! Ankomstdag, tisdag Bussen till Athen hittade vi på tredje gatan till höger från hamnområdet, gå ut till vänster genom infarten till hamnområdet. Promenera upp till en taverna med stenar ingjutna i väggen, mittemot där går bussen till Athen, den går varje ½ timme. Som vanligt en utmärkt buss med AC och allt tog oss in till Athens centrala delar (Mavremateon gatan 29, vid Areos Parken), där vi tog en taxi till Hilton där Anders och Patrik väntade på oss på baksidan. Vi gjorde en flott entré till Hilton, taxin körde givetvis upp till ingången! Anders och Patrik körde oss hem till deras och vi fick hälsa på Katarina och det blev en och annan ozou också. Sedan avfärd till vår lånade lägenhet, där hade vi resans bästa boende med 120 kvm, kök, två sovrum och en härlig balkong. Men hungriga var vi, var skulle vi äta där i mitten av Voula och mörkt var det? Vi kollade på balkongen och det låg ett ställe inom synhåll. Det var ett lyxigt hamburgerställe (Eperice?), men det var goda hamburgare och alldeles utsökt sås till pommesen, någon sorts grönmögelsås. Med två öl 32 €. Efter denna måltid infann sig sömnen snabbt. Andra dagen, onsdag Siesta hade vi som vanligt på eftermiddagen efter vår sköna dag vid havet. För att göra det lätt och enkelt åt vi kinesmat hemma hos Ströms, gott tillsammans med lite Mythos. Vi tog en uppfriskande promenad hem genom den mörka grekiska natten och en stund på balkongen innan sängen tog emot oss. Avresedag, torsdag Hälsningar PA Gustavsson Kea på Kalimera » | Aten på Kalimera »
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |