ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Stifado med bläckfisk |
Bläckfisken ska vara rensad från inälvor, näbb och sånt och bankad och skrubbad. Läggs i kastrull och kokas sakta tills det rikliga spad den ger ifrån sig minskat avsevärt. Det blir en brunröd sås. I en annan kastrull fräser man hackad lök. Vi vill ha massor av lök, men andra vill ha mindre. Sätt till mosade/rivna/hackade mogna tomater, vin, lagerblad, peppar och olivolja. Låt detta koka ihop en stund, så det tjocknar. Dela den kokta bläckfisken i bitar. Lägg dessa i tomatsåsen
och koka alltihop tills det blir en mörkröd röra med möra
bläckfiskbitar. Oftast behövs inte salt eftersom bläckfisken
är salt i sig. Somliga föredrar rosmarin i stället för
lager. Äts ofta kall som förrätt. Receptet är inskickat av: Monica Pizanias
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |