ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Stifado från Grekland |
Antal portioner: 4 Ingredienser: cirka 1.5 dl långkornigt ris 6 medelstora potatisar
Stifado. Bilden är från Kiki's Taverna i Kardamili på Peloponnessos.
Tillagning av recept Efter en timme, tillsätt smålökarna som du skalat, och fortsätt att koka rätten till dess att köttet är mört och rätten fått en såsliknande konsistens. Under tiden som du tillagar den, se till att skala potatisen och skär ned den i mindre bitar, stek den i ugnen i en ugnssäker form tillsammans med rikligt med salt och olivolja. När den börjar dra ihop sig till servering, förbered risblandningen, genom att fräsa finhackad gul lök med ris. Tillsätt ärtorna och koka på medelhög värme tills riset är färdigt. Stifadon kan göras i ordning dagen före och värmas före
servering. Potatis och ris bör dock göras i ordning före
servering. Receptet är inskickat av: Benny Östlund
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |