ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Melitzanes i ugn |
Här är en av min mans favoriter. Jag gör alltid en stor långpanna full så slipper jag laga mat nästa dag. Ätes avsvalnad med brödbitar att sopa tallriken med. Gör först en grundsats tomatsås med lök, tomat, paprika, vitlök och basilika. Låt den koka ihop nån timma. Recept finns på denna finns här. Det är praktiskt att ha sån sås i frysen, den passar till så mycket. Dela paprikorna på länden och ta ut kärnorna. Skär squashen i stora bitar. Sex halvstora äggplantor av den runda sorten brukar få plats i min långpanna. Jag skär äggplantorna på längden och snittar innanmätet med en vass kniv. Steker dem sen i olja tills de mjuknar. Det tar lite tid och stänker en hel del. Somliga bryner dem i stället på nästan torr plåt i ugnen. Lägger dem sida vid sida i långpannan. Fräser upp paprikorna och squashbitarna. Tomatsåsen läggs på varje äggplanthalva och de andra grönsakerna . 200 grader cirka en timma. Det ska inte koka torrt. Just innan det är klart lägger jag på riven parmesanost. Min man vill ha detta nästan bränt, men i alla fall ska äggplantorna vara väl genomstekta. Mäktigt men gott! Receptet är inskickat av: Monica Pizanias
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |