Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kyckling i ugn




Antal portioner: 4-8

Ingredienser:
1 kyckling (normalstor) eller en normalstor kalkon. Skulle kalkon användas, fördubbla receptet ...
6 medelstora potatisar
1 dl långkornigt ris
1 brk vattenkastanjer
1 gul lök
1 påse (liten) korinter
1 Buljongtärning
olivolja (typ efter smak)
salt
peppar
oregano

Tillagning av recept
Börja med att skala löken. Finhacka den. Skär ned vattenkastanjerna i små bitar. Fräs löken tillsammans med riset i olivolja i en kastrull tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt vattenkastanjer och korinter och rör ihop. Tillsätt ungefär en dl vatten och buljontärningen. Låt det hela koka ihop så att vätskan försvinner, eller tills riset är halvfärdigt. Skulle det finnas vätska kvar, så slå av den från risblandningen. Skala och skär ned potatisen i mindre bitar.

Slå rikligt med olivolja i en ungssäker form. Lägg kycklingen i formen. Fyll kycklingen med risblandningen. Fördela potatisen runt kycklingen. Salta, peppra och krydda med oregano. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 2 timmar, eller tills kycklingen är färdig. Kyckling kan komma att behövas att vändas på vid slutskedet av tillagningen för att den skall bli genomstekt.

Receptet är inskickat av: Benny Östlund

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera