ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Giouvarlakia |
Blanda ihop fläskfärs och nötfärs, grötris, ett ägg, salt, peppar, lite hackad dill och en riven lök. Mängderna är inte så viktiga, det blir gott hur man än gör. Ställ detta åt sidan en stund och koka ihop en buljong av vatten, morot, potatis, tomat, mer dill, salt och peppar, någon paprika om du har, ja allt i grönsaksväg som finns hemma. Smaka av så att det är lagom kryddat. Ta upp det mesta av de nu urkokta grönsakerna. I denna buljong lägger man ner stora köttbullar som man formar som man vill, men generöst stora ska dom vara. Koka detta i sådär trettio minuter tills riset är klart. Somliga bullar går sönder men det gör inget. Buljongen/såsen ska vara tjock. Vispa ihop ett ägg med saften av en citron, sätt till lite av den heta buljongen. Klart! Receptet är inskickat av: Monica Pizanias
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |