ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Grekisk frikassé |
I Sverige menar man inte riktigt samma sak med frikassé som i Grekland, inte enligt min gamla "Vår Kokbok" i alla fall. Här är det en gryta med kött och grönsaker, massor av dill och med ägg-citronsås över. Oerhört gott. Recepten skiftar förstås beroende på vem som står i köket. En populär figur, Ilias Mamadakis, har ett bra TV- program med både kultur, natur och matlagning samtidigt. Härom dan lagade han frikassé. Tidigt nästa morgon, när jag köpte kött hos slaktaren sa denne: vad har det farit i folk, du är den tredje idag som ska laga frikassé. Jag sa att han gjorde klokt i att kolla det där TV-programmet för man får matlust av det. Ingredienser: Tillagning av recept Vispa äggen. Sätt till citronsaft och buljong från grytan omväxlande och sakta, så det inte skär sig. Häll ägg-citron-såsen över grytan och skaka den lite så det sprider sig över hela ytan. Receptet är inskickat av: Monica P
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |