ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Feta Saganaki |
Receptet på denna förrätt har jag har fått ifrån
Georgiopolis, Kreta och mina goda vänner, familjen Kokolakis. Det
är mamma Rodarias eget recept. Ingredienser för två personer 2. Låt det puttra på svag värme till vätskan decimerats ordentligt (men inte torrt) 3. Smaksätt med salt, svartpeppar, krossade nejlikor och kanel. Var försiktig med nejlikorna. Tag lite i taget och smaka av! 4. Häll tomatblandningen i två eldfasta portionsformar och lägg på hälften av fetaosten i varje, ovanpå i mitten av formen. Lägg längdskuren saltgurka i tomatsåsen bredvid fetaosten. 5. Gratinera allt i ugnen 200 grader cirka 10 minuter. KALH OREXI Receptet är inskickat av: Nektaria/Lena
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |