ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Bougatsa |
Ingredienser Så här gör du Smält smöret och pensla botten av en ugnsform ca 35x26cm och minst 6cm djup. Lägg ut ett ark filodeg så det hänger över kanten en bit och pensla med smör, upprepa 3-5 ark. Ta upp vaniljstången ur mannagrynsblandningen och skrapa med kniv ner fröna i kastrullen. Rör ner 2 msk av det smälta smöret tillsammans med äggen. Häll hela smeten i ugnsformen och täck med ytterligare 3-5 ark filodeg . Pensla som tidigare varje lager med smält smör. Putsa degkanterna runt formen, men lämna ett visst överhäng på alla sidor. Vik sedan in kanterna över mannagrynsblandningen. Ta ännu ett filoark och klipp till det så det passar formen precis och döljer de invikta kanterna. Pensla med smör. Ta en vass kniv och markera portionsbitar i ett rutmönster på
ovansidan - ca 20 bitar. Skär igenom ett par lager av filodegen (att
göra det då rätten är färdig är näst
intill omöjligt) . Ta ut formen och pudra med kanel och florsocker. Receptet är inskickat av: Katarina
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |